top of page
  • Forfatterens bildeSiri Joli

Annette gjorde alvor av drømmen sin om egen nettbutikk!

Annette Undheim er ivrig opptatt av naturen og hvordan dette kan gjenspeiles i kunstfotografier og artistiske uttrykk.

Dette ville hun dele med andre og med hardt arbeid og hjelp fra Inspiro Academy sitt kurs Suksess med Netthandel, har hun lykkes med lanseringen av en nydelig nettbutikk med vakre kunstfotografier fra naturen.


Fra idé til virkelighet - veien til egen Netthandel

Til å begynne med, lyttet Annette mye til Netthandelspodden til Thomas Moen og hadde såvidt begynt å pusle på Shopify. 

- Jeg forstod på dette tidspunktet at jeg trengte råd og veiledning for å komme i mål, og ikke minst noen forpliktelser for å tvinge meg selv fremover. Det var også veldig mye jeg var usikker på. Da jeg hørte om Suksess med Netthandel via podcasten, valgte jeg å slå til. Jeg forstod at dette var en gylden mulighet. Annette har allerede hatt 80 salg siden hun åpnet nettbutikken offisielt 1.september  med en gjennomsnittlig ordreverdi på ca 1046 kr. Konverteringsraten hennes er på 1.32% og hun har allerede 13.08% returnerende kunder på denne korte tiden. Dette er et bra resultat!

-Med et solid kursmateriell som dekker alle områdene rundt det å utvikle og drifte en nettbutikk, et sted å stille spørsmål når man står fast, og et sosial møtested med motivasjon og litt dytt i de nyttige Zoom møtene med kursmentorene for å komme videre, har kurset vært en gylden kombinasjon. Siden jeg føler jeg har lært av eksperter, føler jeg nå at jeg har fått overført en del av den kompetansen til meg, noe som gjør meg mye tryggere i min rolle som eier av egen nettbutikk.


Hun har alltid hatt et ønske om å formidle kunsten sin «ut i verden». - Jeg elsker naturen og finner ro og glede av alt det vakre i naturen. Dette ønsker jeg å dele med andre. Før jeg startet nettbutikken fikk jeg stadig henvendelser fra folk som lurte på om jeg solgte bildene mine (som jeg la ut på sosiale medier). Det sådde et frø om at det kunne være mulig å selge min kunst via egen netthandel. Sier Annette.

Jeg ønsket å starte nettbutikk fordi jeg har et ønske om å styre min egen tid, ha en fleksibel hverdag i forhold til både meg selv og familien, være min egen «herre». Suksess med Netthandel har gjort dette mulig.

Som deltaker på Suksess med netthandel har Annette hatt en positiv opplevelse! 


- Jeg har følt meg så verdsatt og ivaretatt og følt at kursleder og mentorer er oppriktig interessert i fremgangen til alle kursdeltakerne og å hjelpe oss med våre problemer. Jeg har også opplevd stor kompetanse i teamet og føler alltid at noen har svar på våre spørsmål og som står klar til å hjelpe hvis det trengs med alt vi lurer på innen netthandel. 


Annette selger fotografier av naturmotiv som kunst, både som kunstplakat og bilde på aluminiumsplate. Fotografiene er nærbilder av elementer fra naturen, som blomster, kongler, strå, sopp og lignende.


- Jeg har drevet med fotografering i mange år, og jo mer jeg studerer naturen, jo mer imponert blir jeg. Det er så mange nydelige detaljer vi ikke legger merke til daglig. Naturen gir en beroligende effekt og jeg ønsker å gi folk den gode følelsen med å ha et vakkert naturmotiv på veggen.


Jeg fikk faktisk mitt første ekte salg av kursmentor Thomas Moen under en live-sending, det var veldig stas!

Hva er det viktigste du tar med deg fra nettkurset?


-Det viktigste jeg har lært fra Suksess med netthandel er nok «Done is better than perfect». Få det gjort, ikke bruk for lang tid på å vurdere små detaljer. Selvfølgelig skal alt være gjennomtenkt, men vi bruker ofte altfor mye tid på å gruble på småting som man enten ikke får svar på før man gjør det, eller som ikke betyr så mye i det store løpet.


-Thomas har vært veldig god på å pushe oss fremover, og jeg har absolutt trengt det! Hvis ikke jeg hadde tatt kurset, tror jeg at jeg fremdeles hadde sittet og fundert over ulike detaljer uten å ha lansert nettbutikken. Og vært redd.

Det har gitt en god trygghet å være en del av kurset. I tillegg er det å vite hva alle grunnpilarene for å kunne gå live med en nettbutikk er. Viktige punkt som kvalitetsarbeid og rutiner for å sikre god drift, skape høy kvalitet og god kundeopplevelse, og å ha kontroll på tallene. Sistnevnte er jo essensielt for å lykkes. Når man deltar på kurset føles det mye mer reelt, at man faktisk kan gjøre dette. Og man får mye støtte og hjelp underveis, så man føler seg ikke alene.


I henhold til Annette, opplever hun at Suksess med Netthandel er veldig systematisk lagt opp, og man får raskt oversikt. Man får en bra introduksjon og presentasjon på hva som er de grunnleggende elementene og hvordan man skal få de på plass. I tillegg til tekniske tema som etablering av bedrift og domene, økonomi og regnskap.


Som bonus, er det en egen seksjon om Shopify, og siden Annette allerede hadde startet med denne plattformen, fikk hun svar på alt hun lurte på rundt denne nettbutikkløsningen.


- På kursdelen om markedsføring var det bra med konkret og realistisk informasjon om hva som faktisk er viktig ift markedsføring og salg. Spissing av budskapet og valg av nisje. Jeg har blitt kjent med viktige begrep som kundereise, kanaler og annonsering. Strategi og handlingsplaner for annonsering, sosiale medier og e-post liste.


Annette sine råd til andre som drømmer om egen nettbutikk


  • Få det grunnleggende på plass slik at nettbutikken kan fungere (nettbutikkløsning, et utvalg produkter, betaling, frakt og det som trengs for å være innenfor lovverket)

  • Press deg selv til å ta et skritt videre hele tiden selv om det er skummelt

  • Fokuser på kontinuerlig læring og forbedring.


Jeg ønsker bare å understreke hvor stor verdi kurset Suksess med Netthandel har. Det å ha noe å forplikte seg til og ha noen som heier på deg. Det gir muligheten til å investere i egen kunnskapsvekst og få riktig hjelp underveis.

-All ære til de som klarer alt dette på egenhånd, men for de aller fleste vil et nettkurs for Netthandel være ene og alene årsaken til at de får lansert sin nettbutikk på en suksessfull måte og ha fortsatt vekst!


Underveis i utviklingen av nettbutikken sin, har Annette hatt noen utfordringer, som det å sette opp betalingsløsninger. Her har hun brukt Q&A sesjonen i Facebook gruppa, noe som har vært en god løsning.


-Alle på teamet har kjempegod kompetanse veldig gode motivatorer. Jeg er styrket til å utvikle min forretningsidé videre og for min del er dette bare starten. Mitt mål er å gjøre det til mitt levebrød! Jeg har fått enormt bra kompetanse jeg kan ta med meg videre. Jeg vet hva jeg kan, hva jeg har, og ikke minst hva jeg trenger å utvikle videre. Jeg er kjempefornøyd!
Nysgjerrig på naturkunsten til Annette?

 

Her finner du hennes flotte Nettbutikk:


 10 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page