top of page
  • Forfatterens bildeSiri Joli

En reise fra lidenskap til egen nettbutikk

"Veien blir til mens du går". Å starte en nettbutikk handler ikke bare om å selge produkter, det handler om å forfølge en lidenskap og realisere en drøm. Vi fikk muligheten til å snakke med Gunvor S. Lie, grunnleggeren bak Postergalleriet.no, en nettbutikk som tilbyr et unikt utvalg av plakater, kort og krus med et personlig preg. Hun delte sin inspirerende reise med oss, fra å overvinne utfordringer til å finne troen på at hun vil lykkes med egen netthandel.

Gunvor fotograf for nettbutikk

Forretningsidéen og motivasjonen bak nettbutikken


-Jeg har alltid vært en kreativ sjel med stor interesse for fotografering og digitalt arbeid, sier Gunvor. Fotografering har vært min lidenskap siden jeg var en ung jente.


-Etter en tøff periode med kreftbehandling i 2019 og pandemien som rammet oss i 2020, fant jeg meg selv med mer tid til å reflektere og utforske nye muligheter.

Gunvor forteller at hennes kreative kraft fortsatt var intakt etter den tøffe perioden, og at fotografering ble hennes energikilde i tiden etterpå. Derfra vokste drømmen om å skape noe eget, noe som kombinerte hennes lidenskap for foto med muligheten til å dele det med andre.


Med støtte fra Suksess med Netthandel og hennes egen dedikasjon, har hun klart å transformere en visjon til virkelighet, og kommet godt i gang på sin nettbutikkreise.


Suksess med Netthandel: Et Vendepunkt

Med idéen i hånd, startet Gunvor sin reise mot egen nettbutikk. Her ville hun tilby forskjellige produkter, inkludert egne fotografier og sydde produkter.

- Etter kort tid innså jeg at det var fotografering og det grafiske som virkelig opptok meg. Jeg valgte deretter å fokusere på denne nisjen og bestemte meg for å videreutvikle Postergalleriet.

Når Gunvor hadde tatt den avgjørelsen, var neste steg å undersøke nettet for å finne råd og veiledning for utvikling av netthandelen sin. Hun fikk kontakt med Inspiro Academy etter å ha lastet ned et gratismateriale fra Suksess med netthandel.

Det som trigget meg mest til å delta på kurset Suksess med netthandel var å få mer kunnskap om SEO og markedsføring, som jeg innså var noe jeg måtte sette meg grundig inn i.

Hovedutfordringen for meg har vært å balansere mellom min nettbutikk og min deltidsjobb, og muligheten til å lære via nettet åpnet for muligheter til nettopp dette.

Gunvor starter på kurset og fulgte planen som ble anbefalt. Konseptet med å kunne ta kurset i eget tempo og prioritere det man føler mest behov for passet henne godt. Hun er derfor også en flittig bruker av den ukentlige Q&A tjenesten og setter stor pris på de utfyllende svarene hun får fra mentoren der.

Jeg liker den måten å tilnærme meg kunnskap på. Å kunne stille spørsmål til kursmentorene etter hvert som problemstillinger dukker opp, for så å få gode tilbakemeldinger hver torsdag passer meg perfekt og føler jeg har hatt fantastisk utbytte av hjelpen jeg har fått.

-Disse Q&A-øktene med kursmentorene er supre og det å kunne dele erfaringer med andre deltakere har vært uvurderlig. Det er også bra at man kan gå tilbake til leksjoner i kurset så ofte man vil og laste ned pdf-versjoner av leksjonene. Det har jeg benyttet meg mye av, sier hun.


Veien til en god nettbutikk skjer ikke av seg selv


Utvalg i nettbutikken

Gunvor skiftet fra Wordpress til Shopify og selv om det er krevende å bygge ny nettbutikk fra scratch, har hun ikke angret.

- Fra å ha en butikk som lå «død», med null salg og null fokus på SEO har jeg nå en butikk jeg er stolt av, med nyhetsbrev, flows i Klaviyo og stigende salg!


Gunvor har kjent på utfordringene det er å skape sin egen nettbutikk, men har også sett at tålmodighet og hardt arbeid betaler seg. Hun bygger e-postliste og følger kursets leksjoner og oppgaver for å lære og skape en god netthandel.

-For meg var nok lærdommen om SEO og markedsføring noe av det viktigste jeg har tatt med fra Suksess med netthandel. Også kunnskapen om plattformene Shopify og Klaviyo har gitt meg mye og at det gis leksjoner og mentorhjelp for disse, har vært helt avgjørende for at jeg mestrer disse så godt. I tillegg har det vært fantastisk å bruke AI til produktbeskrivelser!

Suksess med Netthandel har styrket troen på prosjektet mitt

Gunvor har planer om at Postergalleriet skal bli både en hobby og en ekstra inntektskilde når hun blir pensjonist.

-Min erfaring med Suksess med Netthandel har styrket troen min på prosjektet mitt og gitt meg verktøyene jeg trenger for å fortsette å vokse og jeg gleder meg veldig til å fortsette utviklingen, sier hun.

På spørsmål om hun ville anbefale Suksess med Netthandel til andre, svarer hun entusiastisk:

Absolutt! Kurset har overgått mine forventninger, og jeg har virkelig fått mye verdi ut av det. Uten Suksess med netthandel hadde jeg sannsynligvis fremdeles hatt to ufullstendige nettbutikker og ingen omsetning.

Tips fra Gunvor

Gunvor er et levende bevis på styrken som ligger i å forfølge sin lidenskap og realisere sin drøm om egen nettbutikk. Erfaringene hun har fått gjennom sin egen reise, viser hun til med disse rådene:

  • Gjør ting grundig fra dag én. Ikke vent til «senere». Legg inn SEO på absolutt alle steder der det er mulig og la det bli en rutine

  • Vær bevisst på hva som skal til for å markedsføre deg riktig, lær av de som kan

  • Og ikke minst, vær tålmodig! Ikke forvent å bli rik i en fart!

  • Utnytt AI (ChatGP) unike muligheter sammen med egne tilpasninger på produktbeskrivelser, blogginlegg etc.

Vi i Inspiro Academy er imponert over Gunvors innsats og hennes evne til å ha blikket festet på målet. Vi følger spent med og ønsker henne lykke til videre på reisen.

Utvalg i nettbutikken

Besøk Postergalleriet.no for å oppdage det unike utvalget av produkter, og følg dem på sosiale medier for å holde deg oppdatert med deres siste nyheter og inspirasjon.


Sosiale medier: 


76 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page