top of page
 • Forfatterens bildeannebente

Derfor må du jobbe med SEO for nettbutikken din

Oppdatert: 17. jun.

Søkemotoroptimalisering kan for mange virke som noe veldig teknisk og vanskelig, men det er enklere å jobbe med SEO for nettbutikken din enn du tror.


Gevinsten er økt trafikk til nettsiden din, uten at du må bruke penger på annonsering. Gratis trafikk med kjøpeklare kunder, det er jo nettopp det alle nettbutikkeiere ønsker deg!


Jobber du med SEO for nettbutikken din, vil også du kunne skape resultater. 


SEO for nettbutikk


Hva er egentlig SEO?

Før vi går videre til hva du kan gjøre for å jobbe med SEO for nettbutikken din, må vi få avklart hva SEO faktisk er.


SEO = Search Engine Optimalisation = Søkemotoroptimalisering


SEO er det arbeidet du gjør for å oppnå synlighet i Googles /søkemotorenes resultater, uten å måtte betale – og slik få flere besøk i nettbutikken din.


SEO er lettere enn du kanskje tror


Dessverre er det mange som tror at SEO er vanskelig, teknisk og noe som kun eksperter kan gjøre. Er det virkelig så viktig at du må slite deg gjennom masse tekniske greier for å skjønne konseptet?


JA - Det er viktig å jobbe med SEO for nettbutikken din.

Om du gjør en god jobb når du er i startfasen, og skaper gode rutiner for SEO, vil du kunne høste frukter av denne jobben på lang sikt og skape en jevn forutsigbar omsetning!


NEI - Du trenger ikke å slite deg gjennom masse teknisk.

Det er ikke så vanskelig som du kanskje tror! Det er nemlig teksten du skriver som kan gi deg gode resultater, om du skriver tekster på riktig måte.


Når fageksperter i SEO diskuterer seg imellom brukes en mengde uforståelige ord. Men for en liten nettbutikk kommer du langt uten å forstå noe av dette. Du trenger ikke være en SEO-nerd for å få resultater


En fagekspert på SEO vil kanskje skape bedre resultater, men du kan også skape gode resultater selv! 


Noe av det viktigste for å skape resultater med SEO er å lage godt innhold på nettsiden din!

Og innhold om ditt fagområde er det jo som regel du som kan mest om, eller hva? Du må bare passe på å skape dette innholdet slik at det også blir søkemotorvennlig - slik at Google henter din netthandel når noen søker på dine produkter.


Det du trenger for å se resultater fra SEO er ganske enkelt:


1. Du må kjenne kunden din godt. Du må vite hva de søker etter når de leter etter dine produkter.


2. Du må skrive gode produkttekster og lage godt innhold med fokus på det kunden ønsker svar på. Din viktigste jobb er å være bevisst på dette når du jobber med innhold på nettsiden din. 


Når du har gjort en god jobb med SEO, kan du sørge for en jevn trafikk inn til nettbutikken din UTEN at du trenger å bruke mye tid i sosiale medier eller på annonsering.


Det er nesten magisk å se at den jobben du gjorde for ett år siden gir deg daglig trafikk til siden din i flere år! 

I motsetning til: Annonser som gir trafikk inn til siden din kun når du setter i gang annonsering og betaler for det. Eller innlegg i sosiale medier som har meget kort holdbarhetsdato - og som regel kun funker i noen dager.


SEO-jobben du gjør i dag, kan altså gi deg resultater i mange år framover.


Slik tar du kontroll på SEO for nettbutikken din


Vi har laget en forenklet oppsummering av SEO, basert på hva du som ikke er teknisk anlagt kan gjøre selv for å øke din synlighet på Google.

Alt du skaper av innhold til nettbutikken, kan du påvirke med søkemotoroptimalisering.

Det betyr at du må jobbe med SEO på alle typer tekst/innhold - og sørge for at relevante søkeord/søkefraser er inkludert i teksten på en god og lesbar måte. 


Alle sider på nettsiden og i nettbutikken bør ha fokus på SEO. Husk at når du legger inn en kategori og/eller et produkt - så lages det en side som kan dukke opp i søkeresultater for kunder som søker på dine produkter.


Søkeord og søkefraser er det som dine potensielle kunder skriver inn i søkemotorene når de skal søke etter produkter. Du må sørge for å benytte de mest aktuelle søkeordene/søkefrasene i alt innhold.


Søkeord/søkefrase skal derfor inkluderes i:


 • Tittel på siden

 • Første setningen på siden

 • Brødteksten (flere ganger for lengre tekst)

 • Mellomtitler (når du har lengre tekst)

 • Bildenavn og alt-tekst for bildet.

 • Lenketekst

 • URL-adressen for siden

 • Metatittel ( 50-70 tegn)

 • Metabeskrivelsen (150-160 tegn)


All tekst skal skrives for at kunden skal bli inspirert til å kjøpe, men denne teksten skal også søkemotoroptimaliseres. Det vil si - bruk sjekklisten når du har skrevet ferdig teksten din og rediger inn utvalgte søkeord/søkefraser.


ADVARSEL: Ikke overdriv bruken av søkeord. Maks 2-3% av teksten.

Søkeordene skal være en naturlig del av teksten!


I tillegg til teksten du selv skriver er det også greit å vite hva Google liker fra en nettside. Det vil si hva som gjør at noen kommer høyt opp på søkeresultater i Google og dermed vinner i kampen om kundene.


NB! Hva algorytmene til Google faktisk ser etter, det vet bare Google. Men, det er noen retningslinjer du som nettbutikkeier kan jobbe etter:


 • At innholdet er relevant for søket 

 • At folk blir lenge på siden 

 • At du lenker mellom egne sider

 • At du lenker til andre eksterne sider

 • At andre sider lenker til deg! 

 • At siden din er sikker 

 • At siden din er rask 

 • At siden din er mobiltilpasset


Husk å ha litt tålmodighet når du jobber med SEO


Det vil ta tid å få de første resultatene. Det tar tid å skape alt innholdet, skrive de gode produkttekstene, informasjonssidene og blogginnleggene som må til for å komme først på Google.


Men, som nettbutikkeier har du en fordel, for når hvert eneste produkt har sin egen side gir det potensialet til mye bra innhold. Så jobber du godt med produkttekstene dine legger du et godt grunnlag.


Når du først har fått gode resultater med din SEO, kan du glede deg over at nye relevante søkeord raskere får gode visninger på Google. Det betyr flere potensielle kunder inn til din nettbutikk!


Å starte nettbutikk – slik kommer du raskt til målet


Det er mye som skal til for å lykkes med å starte nettbutikk, men mange har også gjort det før deg. Det handler om å lære på veien og ta gode valg som hjelper deg mot drømmen din om å starte nettbutikk.


Ønsker du å vite hvordan du kan lære alt du trenger for å lykkes med og å starte nettbutikk? Ta en titt på vårt nettkurs "Suksess med netthandel".


Dette er Norges mest komplette nettkurs for deg som drømmer om å starte nettbutikk. Få steg-for-steg veiledning helt fra idé-stadiet til dine første kunder.


3 visninger

Comments


bottom of page