top of page
  • Forfatterens bildeSiri Joli

Startet nettbutikk - nå har Heidi Elvira klart det!

Med standhaftighet og hjelp fra Suksess med netthandel, høster nå Heidi Elvira fruktene av arbeidet sitt!

Hun hadde lenge drømt om å starte egen nettbutikk og i 2021 satte hun drømmen ut i livet og satset friskt med Fjordskin.


Første versjon av nettbutikken ble publisert samme år og nå i 2023 opplever hun en fantastisk vekst og mange gode anmeldelser på Google.


- Det var skummelt å starte egen nettbutikk alene, men jeg er så glad for at jeg tok sjansen! Jeg kommer aldri til å se meg tilbake! Sier Heidi Elvira.Uten forhåndskunnskaper, måtte hun lære seg alt fra A - Å og hun så fort at det å sette opp og drifte en nettbutikk, var mye mer enn å ha produkter, en online plattform og pakkeutstyr! Hun forsto at hun trengte mer kunnskap, så i 2021 tok hun steget inn i Suksess med netthandel familien for å lære av de beste.


Heidi Elvira hadde sett noen annonser for Suksess med netthandel-kurset på Instagram og ble veldig nysgjerrig.

- Når jeg kontaktet dere, skjønte jeg bare at ja, det her er det riktige for meg. Det her må jeg satse på, sier hun.


Det er veldig fint å være en del av Suksess med netthandel samfunnet!

Heidi Elvira har gjort ganske mange endringer i nettbutikken etter at hun startet kurset, med god hjelp fra både leksjonene, men også med Thomas Moen sine Zoom møter for kursdeltakerne. Hun har fått en god forståelse av hvor viktig forsiden er for handlingsmønsteret til de besøkende.


Idag selger Heidi Elvira nikkelfrie smykker fra utvalgte leverandører og hudpleieprodukter fra Seidr Clinique, produkter hun elsker å drive med og som har en kvalitet hun kan stå inne for. Veksten i omsetningen bekrefter at hun har truffet godt.


Smykkene i Fjordskin er håndlaget og varierte, er importert fra hele verden og nøye utplukket i henhold til Heidi Elvira sin høye standard.


Bruk tid på å finne riktige produkter


Heidi Elvira har gjort gode erfaringer med å snakke med andre i bransjen for å få gode tips, i tillegg til å søke på nettet for å finne populære artikler som har fått høy rating. - Det å lese anmeldelser er jo gull verdt i alle type businesser, sier hun. - Jeg er veldig stolt av produktene mine og er nøye på at de skal holde høy kvalitet, så jeg tester alt jeg tar inn i butikken min. Holder det ikke mål, blir det sendt tilbake.


I starten var det mye fram og tilbake for å finne riktig konsept, men hun har nå fått en del faste leverandører som leverer god kvalitet. Gjennom denne grundige rutinen føler Heidi Elvira at hun selv også har utviklet en teft for hva som selger.


- Jeg følger jo nøye med på hva kundene liker og vil ha, hva som blir fort utsolgt og hva som får mye oppmerksomhet når jeg annonserer. Hun setter kunden i fokus slik at de skal føle seg spesielle og godt ivaretatt. Derfor har hun også ambisjoner om å ha verdens beste kundeservice.


Suksess med netthandel gir deg alt du trenger

Heidi Elvira har opplevd at det har skjedd veldig mye med henne selv og butikken siden hun startet på kurset. Det at man får informasjon og instruksjon om absolutt alt fra A til Å og leksjoner og oppgaver, er ting som hjelper på veien mot en profesjonell netthandler har Heid erfart.

- Videoene i kurset er jo bare helt fantastiske, og det synes jeg faktisk har vært det aller beste med kurset. Jeg har fått så mye god informasjon fra de videoene og jeg ser dem gjerne 5 og 6 ganger for å være sikker på å få med meg alt!

Hun bruker Q&A flittig på torsdager og deltar på Zoom-møtene.

- Det har betydd veldig mye, sier hun. Jeg har fått veldig god hjelp med gode og utfyllende svar fra mentorene.


Heidi Elvira jobber alene med Fjordskin og opplever at butikken går bedre og bedre for hver måned. I september slo hun ny salgsrekord og da ble det en liten dans på kontoret! Hun finner god støtte i familien, men også FB-gruppen, hvor det er mennesker som er i samme situasjon og kanskje med noen av de samme utfordringene.

Jeg synes jeg lærer mye av å lytte til andres utfordringer og se hva slags svar de gir eller får på egne spørsmål i Facebookgruppen og supporttjenesten.

-Spesielt en av videoene til Anne Bente (Produksjonssjef i Inspiro Academy), har festet seg hos meg, og det var at du skulle behandle nettbutikken som en hundevalp. Det synes jeg var en fin sammenligning for det stemmer, du må gi butikken din masse tid, energi og kjærlighet, ikke minst for at den skal vokse. Du kan ikke dra ifra den på ferie 2 uker, ikke sant? Så man må stå på, møte opp og jobbe for at det skal bli bra.


Å drive nettbutikk kan være både stressende og frustrerende, innrømmer Heidi Elvira. Men driver man med det man elsker, blir man jo veldig glad i butikken. Hun mener et ønske om å tjene penger ikke er nok, det må være en indre drivkraft! Hun har bestemt seg for å fortsette med sin business resten av sin karriere.


- Og det å ha god tid med barna før de går på skolen og også være der når de kommer hjem, er utrolig verdifullt, fortsetter hun.


Jeg elsker Klavio - epostmarkedsføring er toppen!

- En ting som jeg lærte på kurset som har betydd så utrolig mye for meg, det er e-postmarkedsføring og hvor viktig det er. Alle burde starte med det så fort de åpner nettbutikken sin!


(Bildet til høyre er fra kurset)


Heidi Elvira brukte lang tid fordi hun trodde at det skulle være ganske vanskelig. Men når hun først satte seg inn i det, så oppdaget hun at det var både lett og kjempegøy.


Nå sender Heid ut jevnlige e-poster og har bygget en stor e-postliste. Det er en enkel og billig måte å nå ut til kunder på, og den lærdommen er verdt nesten hele kursavgiften, mener hun. Hun opplever at det er mange som setter pris på å få en personlig mail.


Kurset gir god innsikt i markedsføring og annonsering

Heidi Elvira anbefaler alle å begynne Suksess med netthandel kurset fra starten og ikke minst bruke god tid på hver video. Hun angrer på at hun ikke tok seg god tid til å gjøre en ting ferdig før hun begynte på neste. Hun ivret med å komme i gang og få åpnet butikken, men oppdaget at hun hele tiden gå tilbake og rette på feil, justere og korrigere. Og det koster verdifull tid.


- Ta skikkelig bra bilder og skriv ordentlig produktbeskrivelser - gjør det riktig fra dag én, det vil spare deg for mye ekstraarbeid! sier Heidi Elvira. Lær gjerne av mine feil.


Hun understreker at noe av det andre viktige hun lærte på kurset var annonsering. Du må sette deg veldig godt inn i Google ads og bruke det i markedsføringen, det hjelper ikke å legge ut fine bilder på Instagram hvis du ikke har en god plan bak når du skal starte en nettbutikk.


- Jeg husker da jeg startet nettbutikken - når jeg trykket på “go live"-knappen. Jeg hadde kjøpt inn mye emballasje og varer.og var helt sikker på at jeg kom til å sitte og pakke hele dagen og kvelden, og så fikk jeg ikke inn en eneste ordre!

Det tok nesten 2 uker før Heidi Elvira fikk inn den første bestillingen og det var et stort øyeblikk å få en kunde hun ikke kjente fra før. Da ble det feiring på MacDonalds (Noe hun raskt måtte slutte med ettersom salgene økte.)


I starten kan man jo miste litt motet, for det går jo ikke av seg selv. Heidi Elvira kjente også på stresset og at hun hadde sagt opp sin vanlige jobb.

Jeg føler meg mye tryggere nå, jeg kan mye mer enn før og jeg vet at jeg kan be om hjelp hvis det er noe.

Gründere opplever ofte motgang og møter mennesker som er kritiske til idéene de har. Da er det viktig å alltid ha tro på deg selv og tenke at det her er noe du skal klare. Heid mener det også er viktig å jobbe med mental trening, noe som har hjulpet henne til å bli sterkere.


- Det finnes ingen snarveier, sier Heidi Elvira. Meld deg på kurs, ta imot hjelp og gjør alt grundig fra starten av.


Hun anbefaler også investering i et ordentlig kamera. Selv måtte hun bytte ut alle bildene i nettbutikken sin da hun oppdaget hvor viktig det var med bilder av høy kvalitet. 


Synlighet er viktig når du starter en nettbutikk!

Heidi Elvira har gjort gode erfaringer med å være synlig og personlig. Man tørre å være synlig, selv om det kan være ubehagelig og skummelt. For det er vel ingen som vil handle av deg, hvis ikke de vet hvem du er? - Er du troverdig, bygger du tillit. sier hun.


Heidi Elvira anbefaler at man er synlig på sosiale medier, og har selv opplevd at “behind the scenes” poster er populært.

- Jeg blogger litt og det anbefaler jeg alle å gjøre. Det har vært supert å lære om SEO i kurset og jeg er skikkelig bevisst på å legge inn gode og riktige søkeord i bloggen. Det har tydelig effekt og det blir lettere for kundene å finne meg.


Heidi Elvira deler her sine tre beste råd med deg:

  • Ha troen på deg selv og omgi deg med mennesker som gir deg støtte og god energi. Du er god nok - og kan jeg, så kan du!

  • Gjør ting ordentlig fra starten av og ta imot hjelp fra kursmentorene. De er faktisk like interessert i at du skal lykkes som du selv er.

  • Sørg for å ha verdens beste kundeservice! Tør å være synlig, personlig og følg opp med en telefon dersom det er blitt feil med leveringen osv.


Heidi Elvira understreker at å drive nettbutikk er så mye mer enn bare det å sende pakker og bestille varer. Man må ha kontroll på både det tekniske og innholdsmessige, og ikke minst markedsføring. Selv hadde hun aldri hørt om SEO da hun startet sin nettbutikk og kastet 1000-vis av kroner på markedsføring som ikke ga resultater og uttrykker derfor stor takknemlighet for hva kurset har gitt henne.

Uten dette kurset, tror jeg nok kanskje at jeg hadde gitt opp! Så for å slippe å at noen andre går i den samme fella, så anbefaler jeg deg å ta Suksess med netthandel og lære om hvordan du kan lykkes med å starte din egen nettbutikk!
og du finner helt sikkert noe du liker! 


 20 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page